Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro (http://duc.avid.com/showthread.php?t=298891)

ppiispa 04-10-2011 08:28 AM

Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
Hi,

I'm encountering occasional problems with headphone outs on a quite new Mbox 3 Pro. Most of the time both outputs work just fine, but sometimes one of them only puts out static noise. Problem disappears when turning the Mbox off and on again. Problem also seems to randomly affect both headphone outs (but only one at a time), so it seems that headphone amps are ok. Has anyone else encountered similar problems and do you have any idea if this is a hardware or software issue (just wondering if I should return the product and get a new one as long I still can)?

EDIT: Forgot to mention that I'm using the latest drivers, Pro Tools LE 8.0.5 and Macbook Pro 13 (early 2011).

Thanks in advance!

tuyun 04-10-2011 05:55 PM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
Me too!!!

FICO 04-11-2011 05:56 PM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
I have the same problem. But sometimes I have no noise, the outs are dead. When I turn off and on again the Mbox, the problem is solved. Any suggestion?

bedfordstop 04-19-2011 07:45 AM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
I was having this issue as well, it was really bizarre. I went in and trashed all the prefs, and i also changed the headphone output routing so that they were not both accessing 'stereo mix 1' and the problem seems to have gone away for the moment, i am not sure which of those actions helped. Still, this software and / or hardware has been super glitchy for me so far. i kind of want to do a fresh reinstall of my OS and PT 9 at some point to see if i can shake the gremlins out.

DigiTechSupt 04-19-2011 01:18 PM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
We've been able to repro this issue and have it in the queue for a fix.

Thanks for the reports.

mizieg 04-19-2011 01:39 PM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
I also have this problem - looking forward for a fix...

Gabrielzen 04-23-2011 01:27 AM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
Same here! I'm looking forward for a fix too! please!

aenigma 04-23-2011 07:40 AM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
I'm also having an issue with my headphones.

I've had the Mbox for only a few days, and I would say over half of the time I have no sound coming out of my headphones for tracking, but I can listen back to what I record. Other times I can't get any sound at all. This is pretty frustrating, especially since this thing isn't even a week old.

Closing ProTools and restarting the Mbox has helped, but there have been several occasions I have had to restart it more than once to get everything going.

Gabrielzen 04-23-2011 12:17 PM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
For a start it would be nice to hear an answer to this basic question:

IS A SOFTWARE PROBLEM OR A HARDWARE PROBLEM?

Thanx!

aenigma 04-24-2011 05:21 AM

Re: Occasional headphone out problems with Mbox 3 Pro
 
I might be wrong, but my guess is it's hardware. I've used other Mboxs with ProTools 8 and have never seen this problem.


All times are GMT -7. The time now is 10:44 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com