Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools SE and Essential (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected (http://duc.avid.com/showthread.php?t=310631)

josans 10-30-2011 09:45 AM

Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected
 
I recently bought am M-Audio Fast Track Pro interface. I installed the bundled Pro Tools SE (v 8.0.3), installed the Fast Track Pro driver (v 6.0.7).

The Fast Track Pro control panel says the interface is "connected". However, when I launch Pro Tools SE I get an alert box that states:

Unable to locate Avid hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Click "OK" when hardware is ready.

However, the hardware is both connected and turned on. Furthermore, other audio apps. such as Adobe Soundbooth CS5 pick it up perfectly well and function without issue. Very annoyed that Pro Tools SE refuses to recognise the interface, especially when it is the version bundled with the kit.

Any suggestions/workarounds would be appreciated.

rebelde45 05-01-2017 08:47 AM

Re: Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected
 
Quote:

Originally Posted by josans (Post 1856912)
I recently bought am M-Audio Fast Track Pro interface. I installed the bundled Pro Tools SE (v 8.0.3), installed the Fast Track Pro driver (v 6.0.7).

The Fast Track Pro control panel says the interface is "connected". However, when I launch Pro Tools SE I get an alert box that states:

Unable to locate Avid hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Click "OK" when hardware is ready.

However, the hardware is both connected and turned on. Furthermore, other audio apps. such as Adobe Soundbooth CS5 pick it up perfectly well and function without issue. Very annoyed that Pro Tools SE refuses to recognise the interface, especially when it is the version bundled with the kit.

Any suggestions/workarounds would be appreciated.

As usual nobody to help, I know how you feel like because I have the same problem and no one to help :(

JoelG 05-01-2017 09:34 AM

Re: Pro Tools SE not recognising M-Audio Fast Track Pro even though it is connected
 
This is a 7 year old thread, you'd probably be better to start your own. However, could you please post your system specs, and have you downloaded and installed the latest driver for the FTP?

Joel


All times are GMT -7. The time now is 08:00 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com