Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools TDM Systems (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   PCIx in PCI slots... (http://duc.avid.com/showthread.php?t=296713)

Raoul23 04-28-2011 07:57 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by trelobas (Post 1787859)
do you mean the extra "pins" on the pci cards?


The cards are very long so I was thinking that the cards won't push in properly due to the heat sink that's just what I'm thinking tho I might be wrong

trelobas 04-28-2011 08:42 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
At first I was thinking of using upward pci risers. Then I got lost in the search engines again and stumbled upon this Mobo and started contemplating "sandy bridge"...
The quest continues..

Raoul23 04-28-2011 09:09 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by trelobas (Post 1787890)
At first I was thinking of using upward pci risers. Then I got lost in the search engines again and stumbled upon this Mobo and started contemplating "sandy bridge"...
The quest continues..

Any one using a sandy bridge out there, if so what are your findings

deafguy 04-28-2011 01:53 PM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Re: GA-P55-UD3L, I'm using this. I did have to modify the heat sink to install the cards, not hard to do. I never considered 'risers', oh well, seems that there would be issues with the way the cards fit in the case.

The MB works fine as far as I can tell, my issues have been with Windows, coming from a Mac background.

PT 9 HD3 Accel runs well.

good luck

RonTalley 05-10-2011 10:46 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by Dimak415 (Post 1765136)
Hey guys!

Doing an upgrade on a PCIx based HD3 system. Time for a new comp. I'm building a hackintosh... before the flaming begins, let me state that I have built 6 hackintoshes running 10.6.5 on LE and 9 systems (including mine running 10.6.6) so lets avoid that topic, unless you have questions.

My question is regarding PCIx cards in PCI slots. I have read mixed things on these forums and want to put the topic to rest.

As far as I understand, putting PCIx cards into PCI slots is possible and decreases the bandwidth from 133 to 33. This is not an issue on systems that use HD3+. A very very marginal difference is seen on these systems, and well worth the upgrade to the computer and expanded use of RTAS plugins due to faster CPU and RAM.
Please correct me if I'm wrong.

The plan is as follows.
GIGABYTE GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155 Intel H67
Intel Core i7-2600K (can be changed to something less hefty if mobo cant OC anyways
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
Cooler Master Silent Pro Gold 850w
Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s
EVGA GeForce GT 240 1GB

That gigabyte mobo is the only current motherboard I can find with 3 PCI slots. I will be attempting a SandyBridge Hack (no small fete), but its been done.

I know skimping is a bad idea when it comes to comps, but I really want to avoid shelling out 3k for a silent Magma Chassis.

So to simplify, my question is is there anyone running PCIx cards in PCI slots. What is your experience with it? Any degradation in DSP or TDM functionality? Thanks in advance guys!

Was wondering how you faired?

I was unsuccesful with Pro Tools PCI-X HD3 with GA-H67A-UD3-B3.

When inserting the Core Card the computer booted/posted. When attempting to install an accel card, the computer would not post/boot. It just restarted over and over again.. I tried PCI-1 and 2 and PCI 2 and 3. Same thing. I even tried skipping PCI Slot 2 and Install core card in PCI 1 and Accel in PCI 3. No Go. I tried all 3 card and nothing.

The computer would boot into OXS and Window 7 if just one card was in. Didnt matter the slot. Didn't matter if it was an accel card or the core. It would boot and Protools 9HD would install and work. When ever I tried two or more cards, the computer would not boot.

Any ideass? An HD1 will not work at all!


http://www.gearslutz.com/board/attac...-sata-used.jpg

Raoul23 05-10-2011 11:07 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by RonTalley (Post 1792346)
Was wondering how you faired?

I was unsuccesful with Pro Tools PCI-X HD3 with GA-H67A-UD3-B3.

When inserting the Core Card the computer booted/posted. When attempting to install an accel card, the computer would not post/boot. It just restarted over and over again.. I tried PCI-1 and 2 and PCI 2 and 3. Same thing. I even tried skipping PCI Slot 2 and Install core card in PCI 1 and Accel in PCI 3. No Go. I tried all 3 card and nothing.

The computer would boot into OXS and Window 7 if just one card was in. Didnt matter the slot. Didn't matter if it was an accel card or the core. It would boot and Protools 9HD would install and work. When ever I tried two or more cards, the computer would not boot.

Any ideass? An HD1 will not work at all!


http://www.gearslutz.com/board/attac...-sata-used.jpg

Dude grap yourself a supermicro x8sax mobo a guy on here is using it with a HD3 and no issues at all thats what im in the process of building.

Ray Campbell 05-10-2011 11:54 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by RonTalley (Post 1792346)
Was wondering how you faired?

I was unsuccesful with Pro Tools PCI-X HD3 with GA-H67A-UD3-B3.

Sorry to hear about your problems. I can't provide any concrete advice as I'm still testing the water with my toe before jumping in. :p

It seems, though, from what I've gleaned from the various posts, that most are using the 'P' series motherboards.

The 'H' series has the built in Intel graphics, and some of the issues seem to be related to graphics cards. Perhaps the Intel graphics are causing problems (even if not being used)? Or it could be an issue with configuration or drivers of the graphics card you are using. Do a search on the DUC and you may find some advice in that regard.

Good luck. Let us know if you get it going.

:cool: Ray

RonTalley 05-10-2011 03:35 PM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Quote:

Originally Posted by Raoul23 (Post 1792357)
Dude grap yourself a supermicro x8sax mobo a guy on here is using it with a HD3 and no issues at all thats what im in the process of building.

Yeah I know of the boards that work corretly in the older chipsets and sockets. I was trying to build a sandybridge PCI-X HD3 system with the new i7s. I currently have an 8 core 3.0 xeon board with 16 gigs of ram.

I guess I just had some extra cash and time on my hand and was hoping to lead the way for those who were interested in the 1155 socket boards and processors. Plus having the ability to run Retail Snow Leopard.

I will keep hunting.

RonTalley 05-11-2011 07:54 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Well we know that the 1155 GA-H55-USB3 (Rev 1.0) works with PTHD PCI-X cards. Just don't want to keep investing money in old techology.

My current rig is plenty fast for all of my needs. I was just getting prepared to ditch PTHD and go native but wanted the biggest and baddest thing out there to do it.

So I have made the decision of getting rid of my HD3 cards and getting the Native card and move on with life. Out with the old. In with the new.

RonTalley 05-13-2011 11:42 AM

Re: PCIx in PCI slots...
 
Any successful Sandy Bridge Builds with PCI-X Pro Tools Cards?


All times are GMT -7. The time now is 03:30 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com