Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools M-Powered (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Axiom 61 problems (http://duc.avid.com/showthread.php?t=210875)

catalin rasvan 12-01-2007 10:36 AM

Axiom 61 problems
 
I have two keyboards Edirol PCR 80 and M-Audio Axiom 61.
I try to automatize plugins with them ,in Protools M-powered 7.4.
With Edirol PCR 80 I can do this without problems,(with cs 10 controls)
but with Axiom 61 I can only do : Play,Record,forward and backward).
Please answer if is any posibilities to make automatization for plugins
with Axiom 61 in Protools M-Powerd. Probably, is my fault, I think. Anyway, I can
use automatization for plugins with Axiom 61 in Cubase 4, but I'd like to do
this also in Protools.

JrummerJ 12-02-2007 08:51 PM

Re: Axiom 61 problems
 
Hi, I've got an Axiom 61 also. I am not a power user or anything, but I remember reading that you can't set the axiom to control both the transport functions and Xpand. So, if Xpand is the plugin you are trying to automate, then you have to pick one or the other.

There was a very helpful yahoo users group at one time, based on the m-audio enigma software. Check there for more resources.

J

catalin rasvan 12-03-2007 11:33 AM

Re: Axiom 61 problems
 
First of all thank you for answer. I'd like to controll not only Xpand.With Edirol PCR 80 I can control all plugins parameters, for example Compressor \limitter Dyn 3.For this I read a very useful advice for MR Spkguitar but for Axiom 61 it don't work. I don't know whi? Axiom 61 is a M-Audio product (from Avid like Protools M-Powered)but it work better with Cubase 4 from Steinberg.
I need some help. Please!

spkguitar 12-03-2007 11:47 AM

Re: Axiom 61 problems
 
Did you also program the knobs and sliders? The tutorial I have on my webpage is for the Axiom 25, which has less functionality (no sliders) than the Axiom 61. You need to program the sliders as guided in the MIDI Controllers Guide linked from my tutorial, and the knobs how you want them to function.

You also need to understand the difference between MIDI CC controller messages and control, and MIDI Control Surface messages. They are two totally different things. In Pro Tools, some functionality is controlled with control surface messages, and some is controlled with MIDI CC. Some plugin parameters are controlled with MIDI CC, and if your controller has the control surface profile loaded up, it won't work. Conversely, some parameters are controlled with control surface messages, and if your controller doesn't have the control surface profile loaded up, it won't work.

catalin rasvan 12-03-2007 02:33 PM

Re: Axiom 61 problems
 
thank you very much for your answer, spkquitar.
Can you give me an concret examlpe for what settings shud I made in enigma soft for I can automatize axiom 61 for controling an effect in protools , like say, for exammple Compressor\limiter Dyn 3, please? If I'm not asking you too much.
I know good midi CC but, I don't know about MIDI Control Surface messages. In Cubase, the automatization respond only from midi CC, and also, it has a learn function.

KGB2011 07-27-2009 11:45 AM

Re: Axiom 61 problems
 
A lot of problems with these.


All times are GMT -7. The time now is 08:05 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com