Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools M-Powered (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Help with opening a blank session (http://duc.avid.com/showthread.php?t=245670)

djca 05-07-2009 06:34 PM

Help with opening a blank session
 
when i open a session tamplate, it works fine but when i try to open a blank session, it askes to give it a name then press save. but a massage always pops up that says "session must be on audio record volume. if permitted, set the volumes in question to R "record" in the workspace.

but i cant find that option.

thanks for any help.

TOM@METRO 05-08-2009 12:37 AM

Re: Help with opening a blank session
 
What version of Pro Tools are you running?
How are your drives formatted?
What O/S are you using?
Are you using a qualified separate audio drive?

http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=193637

danander11 05-08-2009 02:58 AM

Re: Help with opening a blank session
 
Try this...

Start PT.
Select WINDOWS from the menu bar.
Select WORKSPACE from the list it gives.

A window will pop up with your drives on it. Your operating drive should be C.. You should also have at least one more drive there.

In the first column to the right of the drive name will be a column with either an R, P, or T in it, (Record, Playback, & Transfer). Set your SECOND drive, (or whichever drive you are using), to R for record. PT does not like to record to the operating drive.

All of this is in the reference manual, and in much greater detail, starting on page 260.

Close out and you should be alright.

Blessings!


All times are GMT -7. The time now is 08:49 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com