Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 2019 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=158)
-   -   2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems) (http://duc.avid.com/showthread.php?t=404578)

Pete Gates 05-09-2019 06:00 PM

2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
2 Attachment(s)
I've got a valid perpetual license for Ultimate and an active support plan (expires 30/12/2019). When I fire up 2019.5 it doesn't find/use this license - thankfully kept 2018.12 on my system and that opens fine. If I look in iLok Manager it warns that the Complete plugin bundle needs refreshing soon (expiry December!). If I look in Avid Link it seems to think I have 4 Pro Tools licenses, I don't, I only have 3 - I do have an inactive Demo license in my iLok account, never been used. Tried deactivating the plugin bundle and ultimate and reactivating, no difference, tried a Synchronize, no difference.

Pete

unkJE 05-09-2019 11:32 PM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Long-shot from a Windows-user: please check your iLok License Manager!

2 days ago my current download: PACE License Support Win64 v 5.0.0.2401
Today it’s: PACE License Support Win64 v 5.0.3.2569

Perhaps PACE also has a Mac update for ILM?

Southsidemusic 05-09-2019 11:37 PM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Yeah try updating ILM and do a sync with ilok account and your ilok.

Pete Gates 05-10-2019 12:20 AM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Thanks guys, tried all that and I'm on the latest iLok software (5.0.3 GM b2559 r44013). It gets better... I thought I'd log in to avid.com and use my Expert Plus support. It shows me as having an active perpetual product and software update and support plan but won't let me into the support portal "You do not have access to the Support Center". Sigh...

Pete

Pete Gates 05-10-2019 12:30 AM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Also... if anyone from Avid looks at this - if I'm not logged in on the iLok software the refresh icon is green on the Plugin Bundle and it says it's up to date. If I login it goes red and says it needs refreshing soon (and as I said the expiry is December 2019!!).

Pete

Southsidemusic 05-10-2019 12:50 AM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Hey Pete,

I will escalate this to Avid support so hang tight.

Darryl Ramm 05-10-2019 01:04 AM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
1 Attachment(s)
All I can think of is try uninstalling ILM, reboot, try installing again. Try the iLok on ILM on a different computer.

---

FWIW my install worked fine, via Avid Link to download and install 2019.5, running with the same ILM as you are on macOS Mojave.

I did notice a glitch during PT install where ILM which I had open on the desktop complained about "a missing back-end component" (doh great error message) but Pro Tools seemed to finish the install OK and runs fine. I was going to remove and reinstall ILM but PT actually worked so I did not touch it. I'll mess around tomorrow and see if I can catch that error to report to Avid.

Avid Link has some few rough edges.

Similar to your screenshot. I hate how I can't see license versions/expiry dates in ILM or Avid Link. All I get is "perpetual" in the bundle in ILM. And the Pro Tools status panel in Avid Link (see screenshot) confusingly shows two "Pro Tools", not obvious what the are,... all as useful as mammory glands on a male bovine.

After 2019.5 was installed and had been run. I got a notification from Avid Link that I had a new product... it was telling me about the update to 2019.5 that I had installed a few minutes earlier.

Pete Gates 05-10-2019 01:26 AM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Thanks Christopher.

Darryl, thanks too, I did reinstall ILM as I got that backend component message too and Avid Link said it had failed installation due to a "communication error" but it does seem to have installed properly. I installed 2019.5 Again too in case it was that but no joy so far.

Cheers,
Pete

iigunzent 05-12-2019 11:03 PM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
I had this problem too. What i did was i closed the cloud session. Then removed the activation from my cloud session. Activated it to my ilok. Then restarted. Then it came up for me as it was supposed to. Took about 2 hours to figure that one out. Lol hope this helps for you.

Pete Gates 05-12-2019 11:51 PM

Re: 2019.5 Ultimate on Mac not seeing iLok license (and other possible problems)
 
Jeffro got me up and run-in this morning - seems the "release limit" was set incorrectly at Avid's end. iLok still shows plugin bundle in red (which I've told him) but 2019.5 now opens. Guy should be given a seat on the board!

Pete


All times are GMT -7. The time now is 08:34 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com