Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   ProControl, Control|24, Command|8 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Command 8 (http://duc.avid.com/showthread.php?t=397213)

SWIKILL 02-14-2018 07:53 AM

Command 8
 
Good Morning, I'm trying to finalized a home studio. I need some help with connectivity between a lightly used, newly acquired, Command 8 and a new 2017 imac Pro Tools 12 system. Please.

Raoul23 02-14-2018 07:55 AM

Re: Command 8
 
The command 8 is USB, I’m not sure if it works beyond ProTools 10


Sent from my iPhone using Tapatalk

YYR123 02-14-2018 01:09 PM

Re: Command 8
 
So the command 8 had a plist file that was loaded when you installed pro tools.

It was supported in Pt12 (I used it) and it was still working great.

There is literally no drivers you need to use.....


You have to go to periphals and set it up......

SWIKILL 02-14-2018 02:23 PM

Re: Command 8
 
YYR123, I am grateful for your help, thank you.

I have a Monticristo for you. PM

YYR123 02-15-2018 09:00 PM

Re: Command 8
 
Thanks my man...didnt realize who that was from....

It’s all good, I’m glad you got it working

I good on the stogie, I don’t smoke (anymore) but thank you for the offer !!!

Bob L 02-16-2018 01:50 PM

Re: Command 8
 
I can also vouch for the Command|8 still working in PT 2018.1 under macOS 10.12.6....

In fact, it's YYR's old one! :-)

Cheers, Daniel.

from the Right Honorable -

YYR123 02-16-2018 02:26 PM

Command 8
 
Oooohhhh yeah I remember that!!!

Super cool, I glad it found you well.

Good deal....you know we all give Avid a hard time, but their hardware is really top shelf...and lasts many years.

Vicent_Pérez 04-26-2018 07:45 AM

Re: Command 8
 
Hi, I'm a recent user of pro tools and I'm in version 2018. I would like to know if I can connect a command 8 with this version. Someone has tried?. I tried it but I could not, it seems that pro tools recognizes midi inputs and outputs but not as a controller ..., I would love to be able to operate; since the contolollers that I like now are very expensive and these are for incredible prices. thank you!

albee1952 04-26-2018 01:13 PM

Re: Command 8
 
Quote:

Originally Posted by Vicent_Pérez (Post 2486289)
Hi, I'm a recent user of pro tools and I'm in version 2018. I would like to know if I can connect a command 8 with this version. Someone has tried?. I tried it but I could not, it seems that pro tools recognizes midi inputs and outputs but not as a controller ..., I would love to be able to operate; since the contolollers that I like now are very expensive and these are for incredible prices. thank you!

Windows or Mac? Have you installed the drivers? Have you enabled it in the Peripherals menu? Watch some youtube videos on "how to setup Command 8"(without the quotes)

Vicent_Pérez 04-26-2018 02:30 PM

Re: Command 8
 
Hello, thanks for answering. Exactly I use mac os high sierra with pt2018. I have not installed the drivers, I did not know they existed. I also tried to activate it from peripherals, but only the midi ports appeared ...


All times are GMT -7. The time now is 02:55 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com