Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Windows (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=93)
-   -   PT 10 Will not recognize M-Audio Delta 1010LT (http://duc.avid.com/showthread.php?t=313363)

jgabren 12-09-2011 08:39 AM

PT 10 Will not recognize M-Audio Delta 1010LT
 
I just did a major upgrade to my motherboard/processor/RAM/HDD/OS. Fresh install of Windows 7 Professional 64bit. I also decided to make the jump to Pro Tools 10. I have been using the M-Audio Delta 1010LT cards for years with both PT M-Powered 7.4 and 8. I updated the drivers for my cards as soon as I installed Windows, and before I installed Pro Tools. The program launches fine until it gets to "loading DAE objects", and gives me an error message that Pro Tools cannot recognize my hardware.

Is there a solution for this? I assumed that since Avid and M-Audio are now one and the same, that the M-Audio cards would work fine with Pro Tools. The drivers are the latest ones direct from the website. The cards worked fine with Pro Tools M-Powered 8, Windows recognizes them, and they are functioning properly. Any help anyone can offer would be appreciated. I would prefer not to have to use ASIO4ALL as a "bandaid", since I would think the cards should work with the software...


SiSoftware Sandra

ID
Host Name : StudioPC
Workgroup : WORKGROUP

Computer
Model : MSI MS-7599 To Be Filled By O.E.M.
Serial Number : To Be Filled By O.E.M.
Chassis : MSI Desktop
Mainboard : MSI 870A-G46 (MS-7599)
Serial Number : To be filled by O.E.M.
BIOS : AMI (OEM) V17.10 03/23/2011
Bus(es) : ISA X-Bus PCI PCIe USB i2c/SMBus
Total Memory : 16GB DIMM DDR3

Processors
Processor : AMD Phenom(tm) II X4 970 Processor (4C 3.5GHz, 2GHz IMC, 4x 512kB L2, 6MB L3)

Chipset
Memory Controller : ATI (AMD) RX790 GFX Single Slot 2x 2GHz (4GHz) FSB
Memory Controller : AMD F10 Athlon 64/Opteron/Sempron HT Hub 2x 2GHz (4GHz) FSB, 2x 8GB DIMM DDR3 2x 800MHz (1.6GHz)

Memory Module(s)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-4GBRL 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-4GBRL 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-4GBRL 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)
Memory Module : G.Skill F3-12800CL9-4GBRL 4GB DIMM DDR3 PC3-12800U DDR3-1600 (11-11-11-29 5-40-13-6)

Video System
Video Adapter : Radeon X550/X700 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (4 PS2.0, 2 VS2.0, 256MB, PCIe 1.00 x16)
Video Adapter : Radeon X550/X700 Series (Microsoft Corporation - WDDM) (4 PS2.0, 2 VS2.0, 256MB, PCIe 1.00 x16)

Graphics Processor

Storage Devices
WDC WD6401AALS-00E3A0 (640.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache) : 596GB (D:)
WDC WD1001FALS-00E3A0 (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache) : 932GB (E:)
SanDisk SDSSDH120GG25 (120GB, SATA300, SSD) : 112GB (C:)
Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (F:)
Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (G:)
Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (H:)

Logical Storage Devices
Recording (D:) : 596GB (NTFS) @ WDC WD6401AALS-00E3A0 (640.1GB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache)
Backup Disk (E:) : 932GB (NTFS) @ WDC WD1001FALS-00E3A0 (1TB, SATA300, 3.5", 7200rpm, 32MB Cache)
System Reserved : 100MB (NTFS)
Hard Disk (C:) : 112GB (NTFS) @ SanDisk SDSSDH120GG25 (120GB, SATA300, SSD)
Optical Drive (F:) : N/A @ Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (G:) : N/A @ Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (H:) : N/A @ Optiarc DVD RW AD-7190S (SATA150, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : ATI (AMD) IXP SB600/700/800 SMBUS Controller
LPC Hub Controller 2 : ATI (AMD) SB700/800 LPC host controller
LPC Legacy Controller 1 : T0 09-09
Audio Device : MSI IXP SB600 High Definition Audio Controller
Audio Codec : Realtek Semi High Definition Audio
Audio Device : VIA M-Audio Delta 1010LT
Serial Port(s) : 1
Disk Controller : ATI (AMD) SB700/800 SATA Controller [IDE mode]
Disk Controller : MSI SB700/800 IDE
USB Controller 1 : ATI (AMD) SB700/800 USB OHCI0 Controller
USB Controller 2 : MSI SB700/800 USB EHCI Controller
USB Controller 3 : ATI (AMD) SB700/800 USB OHCI0 Controller
USB Controller 4 : MSI SB700/800 USB EHCI Controller
USB Controller 5 : MSI SB700/800 USB OHCI2 Controller
USB Controller 6 : ATI (AMD) SB700/800 USB OHCI0 Controller
USB Controller 7 : MSI SB700/800 USB EHCI Controller
USB Controller 8 : MSI Renesas Electronics USB 3.0 Host Controller
SMBus/i2c Controller 1 : ATI SB800 SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)
Printer : Epson Stylus Photo R200 (M) (360x360, USB, Colour)

Network Services
Network Adapter : Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) (Ethernet, 1Gbps)

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 3.9

jgabren 12-10-2011 08:51 AM

Re: PT 10 Will not recognize M-Audio Delta 1010LT
 
OK. Did a lot of digging on other forums, and found other people with the same problems when trying to access multiple cards. If I disable 2 out of the 3 cards in control panel, PT starts with no issues. This is OK for now, but it's unfortunate that I was able to use M-Powered 8 with 3 cards installed no problem. I was also able to access 16 inputs simultaneously with that setup. I read that it was a "flaw" in the old Delta series drivers that allowed it to work. I am going to try installing some older 64 bit drivers to see if I can get it to recognize multiple cards. I really don't want to have to purchase new hardware to have more than 8 inputs available...


All times are GMT -7. The time now is 09:36 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com