Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 10 (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=91)
-   -   AIR Frequency Shifter corrupts sessions (http://duc.avid.com/showthread.php?t=395102)

hooksound 11-15-2017 05:51 AM

AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
I'm sometimes using AIR Frequency Shifter to kind of fatten kickdrums in Pro Tools 10. Sometimes sessions are getting corrupt and won't open when AIR Frequency Shifter is present on a track in the session. After inserting AIR Frequency Shifter, the session opens fine 4-5 times in a row and then it suddenly gets corrupt and the session won't open or PT10 crashes.

I have tried reinstallation of both PT10 and stock plugs and I have tried wiping preferences.

I'm on Windows 7.

unkJE 11-15-2017 07:28 PM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by hooksound (Post 2459648)
.... I have tried reinstallation of both PT10 and stock plugs and I have tried wiping preferences. I'm on Windows 7.

Just to clarify, by "stock plugs", do you mean you also re-installed Avid Effects 10.3.10?

hooksound 11-16-2017 12:35 AM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
Quote:

Originally Posted by unkJE (Post 2459799)
Just to clarify, by "stock plugs", do you mean you also re-installed Avid Effects 10.3.10?

Yes, all three installers, just like on your nice screen dump.

unkJE 11-16-2017 04:22 AM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
1 Attachment(s)
When you left-click on either of the words 'FREQUENCY SHIFTER' at the bottom of the plug-in, does it read AIR Frequency Shifter V1.0.2.10105?

unkJE 11-16-2017 04:40 AM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
2nd question:
Even though it's not listed in your Signature, have you also co-installed Pro Tools 12?

unkJE 11-16-2017 05:55 AM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
Quote:

Originally Posted by hooksound (Post 2459648)
.... I have tried reinstallation of both PT10 and stock plugs and I have tried wiping preferences. I'm on Windows 7.

I noticed fellow Member Bunglespice had the same problem - and solved it with a "full uninstall and reinstall of PT10"
PT 10 freeze with AirFrequencyShifter
http://duc.avid.com/showpost.php?p=2380668&postcount=7
Quote:

Originally Posted by Bunglespice (Post 2380668)
I did a full uninstall and reinstall of PT10, but not the effects bundle, I'll give that a shot and report back in two weeks.

http://duc.avid.com/showpost.php?p=2380676&postcount=8
Quote:

Originally Posted by Bunglespice (Post 2380676)
Actually I'll report back now. Worked great, you're awesome. I appreciate you taking the time to help.


If you're going to try a "full uninstall" - Trasher 10's the go (if you haven't already got it!)
Trasher 10
http://duc.avid.com/showthread.php?t=316863

http://www.pro-tools-pc.us/category-s/1514.htm
Builds:
Trasher 12b3: (Build 3, updated 6-26-17)

Supports Pro Tools:
10.3.5-10.3.10
11 (all)
12 (12.0-12.8 current release)

hooksound 11-17-2017 12:56 PM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
Quote:

Originally Posted by unkJE (Post 2459858)
When you left-click on either of the words 'FREQUENCY SHIFTER' at the bottom of the plug-in, does it read AIR Frequency Shifter V1.0.2.10105?

Yes, that's the one. And yes, PT12.5.0 is co-installed on the computer.

Let me also thank you for all the suggestions and links.

In the meantime I have found out that I can insert or remove FS, save and load the session multiple times as long as I don't close PT10 itself. After a PT10 start and reload of the session (with FS), PT10 crashes during session load.

unkJE 11-18-2017 09:13 AM

Re: AIR Frequency Shifter corrupts sessions
 
Quote:

Originally Posted by hooksound (Post 2460105)
.... I can insert or remove FS, save and load the session multiple times as long as I don't close PT10 itself. After a PT10 start and reload of the session (with FS), PT10 crashes during session load.

Does this mean, as a workaround, if you remove FS before closing session, then PT10 will load without crashing?

Do you know if this problem existed before you co-installed PT12?


All times are GMT -7. The time now is 07:47 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com