Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools M-Powered (Win) (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Opening Old Cubase LE Tracks into New M-Powered Pro Tools? (http://duc.avid.com/showthread.php?t=196339)

AlohaMoto 04-30-2007 02:55 PM

Opening Old Cubase LE Tracks into New M-Powered Pro Tools?
 
Is there a way to take an old Cubase LE file and open it with M-Powered Pro Tools without having to re-align every track into position so that I can just open a new M-Powered session, import the old Cubase files (or file), and wah-lah? Or do I have to go through every track and re-align it into position? Cause that would be a huge bummer.

temetrepo 05-02-2007 06:24 AM

Re: Opening Old Cubase LE Tracks into New M-Powered Pro Tool
 
i dont think so
export each and every track in cubase and then import into PTMP

vjk 05-04-2007 12:46 AM

Re: Opening Old Cubase LE Tracks into New M-Powered Pro Tool
 
I often transfer older songs that were recorded in Logic.

I just solo then bounce each audio track in Logic making sure each track is bouncing from Bar One (1) - ie: the start of the whole shebang - even if the actual audio on a track doesn't start until halfway through the song.

For MIDI tracks I extend them to the start of the song also, and then export as a MIDI file from Logic, then Import to PT as MIDI file. Sometimes things need aligning, but it's simple because everything starts at one (1).

Get the idea..? It's fast and easy - the time factor is determined by the song lenght and how many tracks you need to bounce from Cubase or Logic etc.

Hope this helps ....


All times are GMT -7. The time now is 06:14 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com