Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (http://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools | First Discussion (http://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=138)
-   -   How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3 (http://duc.avid.com/showthread.php?t=406580)

soundartsonline 10-03-2019 01:29 PM

How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
Specifically: colors of clips. I see no option for doing this. Been looking:confused:

Why does Protools make this so difficult?

I'll be checking back in for suggestions.

Thanks!

Lisa

albee1952 10-04-2019 12:26 PM

Re: How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
Pretty sure its found under the Preferences sub-menu. There's quite a lot of stuff in there that's worth learning, so I would dig thru the help files a bit, and search youtube for some video guidance:o

Benoni 10-04-2019 12:32 PM

Re: How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
Its done the same way for the last several versions of Pro Tools, with the Color Palette. Just select a clip with it open and it should automatically change to clips.

Here's a couple videos

Pro Tools | Color Clips on the Timeline LIKE A BOSS!
https://youtu.be/SnpsxoR-hM0

Pro Tools | Color Clips in the Clip List LIKE A BOSS!
https://youtu.be/_Laui6VYu_o

Pro Tools | All Colors the Same LIKE A BOSS! (Tracks, Clips, Clip List Colors)
https://youtu.be/g2c82Ln_k78

soundartsonline 10-04-2019 01:45 PM

Re: How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
Benoni,

Protools 11 does not have that option unfortunately. I've tried many times. When I click on a clip it brings up a window but not the color palette.

Thanks,

Lisa

soundartsonline 10-04-2019 01:48 PM

Re: How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
Dave,

No such luck under preferences. Tried that already. All you get is the option to select track color on the submenu, but after that nothing happens. No color palette offered. It's like they forgot to add that in this version of Protools.
Pretty annoying.:confused::cool:

Thanks anyway,

Lisa

Benoni 10-04-2019 02:17 PM

Re: How to change colors of tracks/ Protools 11.1.3
 
2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by soundartsonline (Post 2540324)
Benoni,

Protools 11 does not have that option unfortunately. I've tried many times. When I click on a clip it brings up a window but not the color palette.

Thanks,

Lisa

Did you watch the videos?

You don't click on a clip to open the Color Palette, you double click on the strip at the bottom/side of a track or open the color palette from the WINDOW menu (shown in videos). Then you clip on a clip to select the source for the color transformation or switch it from the Color Palette menu.

Are you using Pro Tools 11 FULL VERSION or First?

Because it's definitely in PT11.

Attachment 12154

Attachment 12155


All times are GMT -7. The time now is 06:44 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com